‘Ik zet me in als vrijwilliger voor het Huidfonds door bij te dragen aan onderzoek’

‘Ik zet me in als vrijwilliger voor het Huidfonds door bij te dragen aan onderzoek’

De Brabantse Ilona studeert sinds vier jaar aan de Haagse Hogeschool en helpt ons als vrijwilliger bij onderzoek. “Als student huidtherapie vind ik het erg leuk en interessant om het Huidfonds te helpen bij het project ‘Betere UV-bescherming bij kinderen om huidkanker te voorkomen.”

Ilona: “Een tijdje geleden zag ik op Facebook een oproep van het Huidfonds voorbij komen. Ik ben iemand die graag meer doet dan alleen studeren en dit leek me een prachtige kans om meer te doen met mijn passie voor de huid. Nu kon ik dat opeens gaan doen voor een goed doel. Fantastisch toch?”

Betere UV-bescherming bij kinderen om huidkanker te voorkomen

“Het project waar ik bij help, sluit erg aan wat ik belangrijk vind. Door jonge kinderen op kinderdagverblijven te leren waarom het belangrijk is jezelf goed te beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon, kunnen we de kans op het krijgen van huidkanker op latere leeftijd verkleinen. Het mooie van het project vind ik dat ook de pedagogisch medewerkers op kinderdagverblijven en de ouders van de jonge kinderen meegenomen worden. Ook hun vertellen we waarom het zo belangrijk is.”

Meerjarig

“Het project duurt meerdere jaren, dus ik ben er helaas niet tot het einde bij. Wel zal ik de vorderingen in de gaten houden. Stel je toch eens voor dat het Huidfonds uiteindelijk alle kinderdagverblijven in Nederland kan bereiken. Daar heb ik dan aan bijgedragen en dat maakt me trots.”

Verschil maken

Wil jij ook een verschil maken voor ruim 1,2 miljoen mensen in Nederland met een huidaandoening door ons mee te helpen bij het uitvoeren van onze projecten? We kunnen je hulp goed gebruiken. Mail ons op info@huidfonds.nl.