Ik doe mee | Marieke van Egten loopt de No Sun Run voor het Huidfonds

Ik doe mee | Marieke van Egten loopt de No Sun Run voor het Huidfonds

Marieke van Egten is huidtherapeut in Hoorn en vertelt met veel passie over haar werk: “Vanaf mijn 23e raakte ik gefascineerd door de huid. Het is niet alleen het grootste, maar ook één van de belangrijkste organen die we hebben. Onze huid beschermt immers ons hele lichaam. De prachtige resultaten die ik dagelijks bereik in mijn werk maken niet alleen mij, maar ook mijn patiënten erg blij. Aandacht voor patiënten, daar gaat het om in mijn werk.”

Wekelijks komt Marieke bij patiënten -voorlopers van- huidkanker tegen. “Meestal is dit dan veroorzaakt door te veel zonexposie en géén- of onvoldoende  gebruik van zonnebrandcrème. Het is mijn taak om goede voorlichting te geven over het veilig omgaan met de zon en de juiste producten te gebruiken. En niet alleen met je drankje op het strand, maar ook tijdens het fietsen, tennissen of wandelen.”

Marieke:”Onder de kankersoorten komt huidkanker het meeste voor in Nederland en er is nog steeds veel geld nodig voor preventie en onderzoek naar- en nieuwe medicijnen tegen kanker. Daarom doe ik mee met de No Sun Run actie. Gezamenlijk hardlopen en lopen tegen huidkanker.”

“Ik ben geen hardloper, ik ben een wandelaar en daarom zal ik de No Sun Run wandelen. Voor mij betekent wandelen; meer zien, horen en ruiken van je omgeving waardoor ik meer kan genieten! Ik roep al mijn collega’s huidtherapeuten en vrienden/vriendinnen op om mee te lopen tegen huidkanker op zaterdag 22 september.”

Doe mee!

De No Sun Run vindt plaats tijdens de Damloop by night op zaterdagavond 22 september 2018. Met de No Sun Run halen wij geld op voor een huidkankervrije generatie! Er zijn nog plekjes vrij in ons team, dus geef je snel op! Mail naar secretariaat@huidfonds.nl o.v.v. ‘No Sun Run 2018’

Wil je – net als Marieke – wandelen of op een andere manier geld ophalen voor het Huidfonds? Stuur ons dan ook een mail met je idee en dan nemen we contact met je op!

Wil je direct de actie van Marieke van Egten steunen?
Ga naar > https://whydonate.nl/update/no-sun-run-marieke-loopt-mee/nl

Lees meer over de No Sun Run