Preventie

Preventie

Sommige huidaandoeningen kun je voorkomen door je huid goed te verzorgen en beschermen. Denk bijvoorbeeld aan een ernstige huidaandoening als huidkanker. Maar ook als je een droge huid hebt en deze niet goed verzorgt, kunnen er problemen ontstaan. Wij vinden het waardevol om te vertellen hoe belangrijk een goede verzorging van de huid is. Het maakt hierbij niet uit of de huid ‘ziek’ of ‘gezond’ is.

Betere UV-bescherming bij kinderen om huidkanker te voorkomen

Huidkanker is de meest voorkomende en snelst toenemende vorm van kanker. Huidkanker kan ontstaan door een overmatige blootstelling aan ultraviolette (UV) straling. Zonblootstelling op kinderleeftijd (tot 15 jaar) verhoogt de kans om op latere leeftijd huidkanker te krijgen. Wanneer iemand in zijn leven vaker verbrandt, neemt de kans op huidkanker toe. Met juiste voorlichting en maatregelen (insmeren, UV werende kleding dragen, uit de zon blijven) is huidkanker (deels) te voorkomen.

Lees verder>

Huidfonds consortium: “Voorkom huidkanker – een maatschappelijke aanpak”

Binnen het consortium ligt de focus specifiek op het voorkomen van huidkanker en de preventie ervan. We werken hierin samen met huidpatiënten, zorgverleners zoals dermatologen, huidtherapeuten, huisartsen en onderzoeksinstellingen. Samen bereiden we een subsidieaanvraag voor die ingediend wordt bij ZonMW. Dit onderzoek richt zich op persoonsgebonden voorspellende kenmerken die het risico op huidkanker vergroten. Om vanuit die kennis sneller huidkanker te kunnen ontdekken.