Doe mee

Word donateur

In Nederland hebben ruim 1,2 miljoen mensen een chronische huidaandoening. Soms van tijdelijke aard, meestal blijvend. Er kan sprake zijn van jeuk of pijn, maar ook van schaamte omdat hun huid ‘anders’ is. Het Huidfonds wil dit bespreekbaar maken en zet zich vol passie in om de kwaliteit van leven voor deze mensen te verbeteren.

Om onze doelen te verwezenlijken voeren we campagnes, organiseren we fondsenwervende evenementen, geven we voorlichting en informatie over de huid en doen we gericht onderzoek. Daarnaast brengen we huidprofessionals en mensen met een huidaandoening met elkaar in verbinding om verbeteringen aan te brengen in de huidzorg.

Met jouw donatie help jij ons om onze missie te doen slagen. Steun het Huidfonds en word donateur. Als donateur krijg je 3 keer per jaar onze Huidpost per post verstuurd.

Eenmalige gift

Je kunt onze doelen ondersteunen met een eenmalige gift. We zijn blij met iedere bijdrage en hopen uiteindelijk dat je dat periodiek wilt doen door donateur te worden. Ons rekeningnummer vind je bij contact voor eenmalige donaties.

Periodieke schenking

Je kunt onze doelen ondersteunen met een periodieke schenking. Het bedrag dat je periodiek wilt schenken, leg je via een schriftelijke overeenkomst vast met het Huidfonds. Hoe meer je doneert, hoe meer belastingvoordeel je hebt. Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Kijk hiervoor op de website van de belastingdienst.

Kom zelf in actie

Ken je iemand met een huidaandoening en wil je specifiek iets voor hem of haar doen? Of vind je het belangrijk dat er meer geld beschikbaar komt om het belang van een gezonde huid aan te tonen? Doe dan met ons mee en kom in actie, zoals Perry Thijsen, hij liep in 2014 de 99e editie van de Nijmeegse wandelvierdaagse. Of Pieter en Joep Wijnand die begin 2016 ruim 7000 kilometer kriskras over het Scandinavische schiereiland reden om geld op te halen voor het Huidfonds. Maar misschien heb jij een ander idee? Wij denken graag met je mee. Neem daarvoor contact met ons op.

No Sun Run

Op zaterdagavond 22 september 2018 tijdens de Damloop by night, vragen wij weer aandacht voor de nadelige gevolgen van verbranding door de zon bij kinderen. Doe ook mee aan dit hardloop event van 8 km in het donker. Kijk op onze speciale actiepagina over de No Sun Run.

Steun als bedrijf

Ook als bedrijf kun je ons helpen de huid op de kaart te zetten. Voor een vast bedrag ben je een jaar lang partner van het Huidfonds. Interesse? Neem contact met ons op.

Naast het partnerschap, hebben we ook samenwerkingspartners. Dit zijn organisaties met wie het Huidfonds samenwerkt om haar doelen te verwezenlijken.

Lees hier verder over bedrijven met wie wij samenwerken.

Je kunt natuurlijk ook met collega’s in actie komen. Samen hardlopen voor het Huidfonds? Of een eigen event organiseren? Laat ons je initiatief weten, dan denken wij mee over het opzetten van een dergelijke actie.

Nalaten

Wist je dat het Huidfonds opgenomen kan worden als goed doel in een testament? 100% van het nalatenschap gaat dan naar ons. Nalaten aan het Huidfonds kan op twee manieren. Je maakt het Huidfonds erfgenaam van jouw testament, of je schenkt het Huidfonds een legaat. In beide gevallen moet het vastgelegd worden bij een notaris. Neem voor meer informatie contact met ons op. Samen kunnen we de mogelijkheden verder bespreken.

Online shoppen en doneren tegelijk

Gratis doneren aan het Huidfonds door te shoppen bij jouw favoriete webshops. Via Goededoelshop.nl kun je shoppen bij ruim 300 bekende webshops zoals Bol.com, Zalando en Media Markt. Per aankoop gaat er een donatie naar het Huidfonds.  Je shopt zo bij dezelfde winkels voor dezelfde prijzen en je doneert zonder dat het je iets extra kost.

Erkend Goed Doel

Huidfonds is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen die gesteld zijn. Toezichthouder CBF controleert dit.

Lees meer informatie op geefgerust.