Halloween: Deze griezelige app laat je zien wat de zon met je huid doet

Halloween: Deze griezelige app laat je zien wat de zon met je huid doet

Deze zomer hebben we behoorlijk wat zon gehad. En hoewel de zon voor veel vreugde kan zorgen, kan hij voor je huid behoorlijk schadelijk zijn. De app Sunface laat je precies zien wat er met je huid gebeurt als je jezelf niet beschermt tegen de zon.

Jezelf invoeren in Sunface

Sunface is beschikbaar voor zowel Android als iOS en geeft je een griezelige blik in de toekomst. Als eerste moet je een selfie maken en indicators plaatsen op je ogen en mond. Vervolgens kies je de huidskleur uit, die het beste met je eigen huidskleur overeenkomt.

Griezelig toekomstbeeld

Nadat je je huidskleur hebt geselecteerd, krijg je een oudere en ‘creepy’ versie van jezelf te zien. Deze versie heeft geen bescherming tegen de zon gebruikt en zit onder de rimpels en pigmentvlekken. Onderin kun je verschillende versies van jezelf kiezen van vijf jaar tot 25 jaar de toekomst. Wat het extra eng maakt is dat je toekomstbeeld ook nog eens beweegt en behoorlijk zielig kijkt. Af en toe maakt het zelfs een rare bijt bewegen en zie je dat je tanden er ook wat op achteruit zijn gegaan.

Zonnebank nog erger

Als echt wilt schrikken, is er ook een optie om een toekomstige versie van jezelf te zien de elke week naar de zonnebank is gegaan. Je ziet er dan nog rimpeliger uit. Gelukkig kun je ook bekijken hoe je eruit zou zien als je jezelf wel had beschermd tegen de zon.

Sunface app

 

Zon en huidkanker

Natuurlijk is een mooie huid niet alles, maar het gevaar van de zon is niet alleen dat je rimpels en vlekken krijgt. Het risico op bijvoorbeeld huidkanker stijgt ook door onbeschermd de zon in te gaan. In de app krijg je verder nog advies over hoe je jezelf kunt beschermen en hoe je je huid kunt checken voor tekenen van huidkanker.

Bron: want.nl