No Sun Run

Hardlopen in het donker om aandacht te vragen voor huidkanker!

Dit gaan we doen tijdens de 3e editie van de No Sun Run op zaterdagavond 21 september 2019 – Damloop by night. Met dit hardloopevent gaan we geld ophalen voor ons project ‘Betere UV-bescherming bij kinderen om huidkanker te voorkomen’. 

Op dit moment is huidkanker de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Huidkanker wordt meestal veroorzaakt door teveel UV-straling in zonlicht. Zonlicht op kinderleeftijd (tot 15 jaar) verhoogt de kans om op latere leeftijd huidkanker te krijgen. Ook wanneer iemand in zijn leven vaker verbrandt, neemt de kans op huidkanker toe. Het is dus belangrijk om niet te verbranden! Vooral op jongere leeftijd. Daarom is het Huidfonds met het project ‘Betere UV-bescherming bij kinderen om huidkanker te voorkomen’ gestart. Ons doel is bewustwording op dit gebied en daadwerkelijk maatregelen nemen.

No Sun Run 2018

Tijdens de tweede editie van de No Sun Run – Damloop by night – hebben wij samen aandacht gevraagd voor de nadelige gevolgen van blootstelling aan zonlicht bij kinderen. Met circa 60 enthousiaste deelnemers hebben we een totaalbedrag van € 18.714,- opgehaald.

Kijk de compilatie terug van de No Sun Run 2018:

Na het succes van 2018 en 2018 komt er in 2019 zeker een vervolg van de No Sun Run, deze zal plaatsvinden tijdens de Damloop by night op zaterdagavond 21 september 2019. Meld je aan via secretariaat@huidfonds.nl ovv No Sun Run 2019.

Steun dit mooie project door te doneren op de No Sun Run-pagina op: whydonate.nl

Over Damloop by night

Een onvergetelijke hardloopavond beleef je bij de Damloop by night in Zaandam, samen met 15.000 andere lopers. Het parcours van 8 km gaat voor een deel over het traditionele Dam tot Damloop-parcours en is oogverblindend verlicht. Onderweg geeft de muziek je een extra boost om deze 8 km te voltooien. De finish is bij het Dam tot Dam Park, waar je samen met duizenden andere hardlopers meteen kunt proosten op je behaalde overwinning.

Project ‘Betere UV-bescherming bij kinderen om huidkanker te voorkomen’

Momenteel is het Huidfonds bezig met een praktijkgericht onderzoek voor het project ‘Betere UV-bescherming bij kinderen om huidkanker te voorkomen’. Door kinderen al van jongs af aan te leren zichzelf te beschermen tegen de zon, kunnen we huidkanker in de toekomst (deels) voorkomen.

Lees meer over ons project Betere UV-bescherming bij kinderen om huidkanker te voorkomen

Lees meer over Huidkanker

Lees meer over de Damloop by night

Het maakt hierbij niet uit of de huid ‘ziek’ of ‘gezond’ is. We kunnen je deze informatie aanbieden door de steun van onze donateurs. Vind jij het ook belangrijk dat we iedereen blijven informeren, word dan ook vandaag nog donateur van het Huidfonds!