Oproep: Huidhelden met huidkanker gezocht [INSCHRIJVING GESLOTEN]

Oproep: Huidhelden met huidkanker gezocht [INSCHRIJVING GESLOTEN]

Voor een nieuwe serie van onze Huidhelden campagne is het Huidfonds op zoek naar mensen die een vorm huidkanker hebben (gehad) zoals melanoom, basaalcelcarcinoom (BCC), plaveiselcelcarcinoom (PCC) of een voorstadium van huidkanker: actinische keratose (AK). Ben jij dit of ken je iemand? Lees dan verder.

Wat houdt het in?

Met de serie ‘Huidhelden Huidkanker’ willen wij de impact van huidkanker op je leven onder de aandacht te brengen. Hiermee vragen we tevens aandacht voor de preventie/het voorkomen van huidkanker. Je wordt geïnterviewd zodat we jouw verhaal kunnen delen. Daarnaast maakt professionele fotograaf een mooi portret van jou. Het interview, de foto en een behind-the-scenes filmpje plaatsen wij o.a. op onze website en social media kanalen.

Heb jij huidkanker (gehad) én wil jij je verhaal met ons delen? Stuur dan uiterlijk 29 oktober een mail naar secretariaat@huidfonds.nl met een profiel- of portretfoto van jezelf waarin je vertelt hoe oud je bent, welke vorm van huidkanker je hebt (gehad), hoelang dit geleden is en wat dit met jou heeft gedaan op persoonlijk vlak.

Het Huidfonds zal uit de inzendingen een uiteindelijke keuze maken op basis van leeftijd, geslacht en persoonlijk verhaal.

Praktische zaken

De fotoshoot vindt plaats op een doordeweekse dag in november in de regio Utrecht. Als Huidheld geef je ons toestemming om het beeldmateriaal en de verhalen niet alleen op onze eigen website en social media te plaatsen, maar ook bij andere geïnteresseerden zoals (partner-)websites en/of (vak)bladen.

Over de Huidhelden campagne

Het Huidfonds richt zich met de publiekscampagne ‘Huidhelden’ op acceptatie van de huid die er ‘anders’ uitziet. Met deze campagne geven we mensen met een huidaandoening een platform om hun persoonlijke verhaal te vertellen en een gezicht te geven. Het Huidfonds noemt deze mensen Huidhelden. Klik hier om de verhalen te lezen. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Huidheld Monique bij wie Melanoom werd ontdekt: