Tandpasta en zonnebrandcrème goedkoper dankzij rechter

Tandpasta en zonnebrandcrème goedkoper dankzij rechter

Tandpasta en zonnebrandcrème worden een stuk goedkoper door een uitspraak van de Hoge Raad. Die besliste in een langlopende zaak dat tandpasta en zonnebrandcrème geneesmiddelen zijn en dat er dus maar 6% btw over betaald hoeft te worden, in plaats van de huidige 21%. 

De Hoge Raad redeneert als volgt: tandpasta heeft bestanddelen als fluoride die gaatjes voorkomen, beschermen tegen tandbederf en een bijdrage leveren aan de genezing van geïrriteerd tandvlees. Dat maakt het een preventief geneesmiddel. Zonnebrandcrème bevat UVA- en UVB-filters die verbranding van de huid door zonnestraling voorkomen en is dus ook een geneesmiddel.

Goede uv-bescherming

Het Huidfonds vindt een goede bescherming van de huid erg belangrijk. Daarom willen we kinderen al van jongs af aan willen leren zich goed in te smeren. Voor dit doel hebben we het project ‘Betere uv-bescherming bij kinderen om huidkanker te voorkomen‘ opgezet. We willen jonge kinderen, hun ouders én pedagogisch medewerkers op kinderdagverblijven vertellen hoe je huidkanker op latere leeftijd kunt voorkomen. Dat begint voor ons al bij de allerjongsten.