Test Zonnebrand SPF 30

Test Zonnebrand SPF 30

De Consumentenbond heeft voor de zomer van 2017, vijftien zonnebrandmiddelen in tube of fles met een beschermingsfactor SPF 30 getest. Van de vijftien zonnebrandmiddelen scoren er drie een dikke onvoldoende, omdat ze een veel lagere bescherming bieden.

Goedkopere crèmes beter dan duurdere

De Consumentenbond testte vijftien zonnebrandcrèmes met beschermingsfactor 30. De onderzoekers constateerden dat vrijwel alle goedkopere middelen het beter doen dan de duurste. Daarnaast is de keuze van zonnebrand zonder parfum beperkt.

Voor deze test gebruikten de consumentenbond alleen melk, geen sprays en hiervan de beschermingsfactor, gebruiksgemak en informatie op de verpakking getest.

Drie zonnebrandcrèmes zijn niet door de test van de Consumentenbond gekomen. Deze zonnebrand crèmes bieden volgens de Consumentenbond veel minder bescherming tegen UVB stralen dan wat zij op de verpakking beloven.

Lees meer informatie op Consumentenbond testte vijftien zonnebrandcrèmes met beschermingsfactor 30

Het belang van goede huidbescherming

Jantine van`t Klooster (directeur-bestuurder Huidfonds): “Huidkanker kan ontstaan door een overmatige blootstelling aan ultraviolette (UV) straling. Zonblootstelling bij kinderen tot 15 jaar, verhoogt de kans om op latere leeftijd huidkanker te krijgen. Wanneer iemand in zijn leven vaker verbrandt, neemt de kans op huidkanker ook toe. Met goede voorlichting en maatregelen (zoals je huid insmeren, UV werende kleding dragen en uit de zon blijven) zijn bepaalde vormen van huidkanker te voorkomen. Voor deze bewustwording zetten wij ons bij het Huidfonds elke dag in.”

Meer informatie over projecten van het Huidfonds >