Ik doe mee | Voor het Huidfonds ruim 7000 kilometer toeren door donker Scandinavië

Ik doe mee | Voor het Huidfonds ruim 7000 kilometer toeren door donker Scandinavië

CPLD

“Door deze tocht te rijden vroegen wij met name aandacht voor die patiënten die lijden aan CPLD (Chronische Polymorfe Licht Dermatose). Een huidziekte waardoor mensen geen licht kunnen verdragen en alleen functioneren als de zon onder is. In het donker dus. Tevens vroegen we aandacht voor de urgentie van het goed beschermen van de huid tegen UV straling bij het zonnen. Huidkanker is een toenemend probleem.”

Pieter (apotheker) en Joep (arts) doen al jaren diverse sporten en evenementen die zij vooral samen willen doen: zeilen, vliegvissen en reizen. “Een uitdagende toertocht stond nog op onze verlanglijst. Met het meedoen aan de ScancoveryTrail is die wens wel in vervulling gegaan.”

ScanCoveryTrial

De ScanCoveryTrail is een autosportevenement waarvoor geen racelicentie nodig is. Hij gaat in acht dagen kriskras door het prachtige Scandinavië met omstandigheden met veel sneeuw en ijs. De temperaturen kunnen dalen tot wel -40°.
Ieder jaar ondersteunen de teams dankzij hun deelname aan het evenement een goed doel. De deelname van Pieter en Joep heeft 1250 euro opgeleverd. Jantine van ’t Klooster, directeur van het Huidfonds, nam de cheque dankbaar in ontvangst.