Zes scheertips voor de zachtste kusjes op Vaderdag

Zes scheertips voor de zachtste kusjes op Vaderdag

Door de eeuwen heen zijn er verschillende manieren bedacht om een gladde huid te kunnen krijgen. Zo zagen de Romeinen het als symbool van jeugdigheid. Maar het dragen van een baard werd in verschillende culturen en perioden ook gezien als vorm van wijsheid. Tegenwoordig word het dragen van een baard ook geassocieerd met mannelijkheid en kracht. Of je je baard laat staan of niet, voor veel mensen blijft scheren vaak nog een hele kunst. Speciaal voor vaderdag geven we je zes tips hoe je huid te scheren om optimaal te kunnen genieten van de kusjes en knuffels van je kinderen. 

Tegenwoordig zijn er meerdere manieren om je te scheren. Zo heb je de droog scheerders en de mensen die nat scheren. Iets wat veel mannen vergeten is een goede voorbereiding. Als je krullend haar heb, is het bijvoorbeeld beter om niet te glad te scheren. Hierdoor kunnen ingegroeide haartjes ontstaan wat ontstekingen en littekentjes kan veroorzaken. Voor deze krullende baarden bestaan wel speciale scheermesjes om dit te voorkomen.

Zes tips voor gladde wangen

Tip 1 – de huid voorbereiden

En goed begin is het halve werk, begin daarom niet gelijk met het scheren maar zorg dat je huid voorbereid is. Het is ideaal om ’s ochtends te scheren, dan is de huid namelijk goed ontspannen. Neem je een douche? Nog beter, door de warmte worden je huid en haren zachter. Voor een optimaal resultaat was je eerst ook goed je gezicht met een reiniger speciaal voor het gezicht. Door de huid nat te maken en te wassen heb je minder kans op schade.

Tip 2 – weg met dode huidcellen

Deze tip is vooral bedoelt voor mannen met een vette huid. Een scrub kan dode huidcellen verwijderen en de huid voelt gelijk gladder aan. Het is niet aan te raden gelijk te scheren na het scrubben, laat je huid eerst (ongeveer een kwartiertje) even rusten. Het is handig je huid een paar keer per week te scrubben, zo voorkom je ingegroeide haartjes.

Tip 3 – gebruik een scheerproduct

Een bekend product om te gebruiken is scheerschuim. Breng het (niet te dik!) aan op het gehele gebied wat je wilt scheren. Het product zal ervoor zorgen dat de haren makkelijker te scheren zijn en het beschermt gelijk je huid. Breng het product aan op een vochtige huid en laat het een paar minuten intrekken. Naast een scheerschuim zijn er ook andere producten, zoals bijvoorbeeld een scheergel of scheercrème. Voor het echte werk kun je ook een speciale scheerkwast gebruiken om dit aan te brengen.

Tip 4 – hoe scherper hoe beter

Eén van de meest gemaakte fouten, is het gebruiken van een bot scheermesje. Een bot scheermes kan eerder irritatie geven, ook omdat je vaker over de huid heen moet om het glad te krijgen. Zorg dus dat je op tijd je scheermes vervangt!

Tip 5 – de scheerbeurt

Gebruik één hand om te scheren en de andere hand om de huid aan te spannen. Zorg dat het scheermes het werk doet en oefen zelf niet al te veel druk uit. Scheer zowel met de haargroei mee als tegen de haargroei in. Spoel tussendoor ook je scheermes uit, restjes van haartjes en scheerschuim kunnen zorgen voor wondjes. Na het scheren spoel je het mesje grondig en laat je het drogen.

Tip 6 – kalmeer je huid

Spoel na het scheren de huid na met lauw water en daarna met koud water. Zo spoel je de restjes haar en product weg. Het koude water zorgt voor een fris gevoel en sluit de poriën. Daarna kun je een aftershave gebruiken, voor goede verzorging en een lekker geurtje!