Zonnetjesweek

15-19 april 2019: ‘Zonnetjesweek’ voor een huidkankervrije generatie

Huidkanker is de meest voorkomende en snelst toenemende kankersoort in Nederland. Een op de zes mensen krijgt hiermee te maken. Dat is schrikbarend veel! Door goede voorlichting –  te beginnen bij de allerjongsten – is huidkanker (deels) te voorkomen. Het Huidfonds zet zich in voor een huidkankervrije generatie en geeft door middel van de ‘Zonnetjesweek’ voorlichting aan kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en gastouders.

Meld je kinderopvanglocatie aan via onderstaande button:

AANMELDEN ZONNETJESWEEK

 

Bekijk de oproep van Jantine

Door voorlichting en maatregelen is huidkanker (deels) te voorkomen

Blootstelling aan zonlicht op kinderleeftijd lijkt de grootste oorzaak om op latere leeftijd huidkanker te krijgen. Ook speelt mee: hoe vaker je verbrandt als kind (tot 15 jaar), des te groter de kans op huidkanker. Tijdens de ‘Zonnetjesweek’ van het Huidfonds leren kinderen van 0-4 jaar op een speelse, positieve manier over de zon en bescherming tegen UV-straling. Bijvoorbeeld door middel van het insmeerliedje: ‘In de zonneschijn’ en door vrolijke kleurplaten. Immers, met de juiste voorlichting en maatregelen (zoals je huid regelmatig insmeren, het dragen van een zonnehoedje en UV-werende kleding en tijdig de schaduw opzoeken) zijn bepaalde vormen van huidkanker te voorkomen.

Doe je mee?

Ben je werkzaam (of ken je iemand) bij een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of gastouder? Doe dan vrijblijvend mee met de ‘Zonnetjesweek’ van het Huidfonds. We hebben hiervoor speciaal voorlichtingsmateriaal ontwikkeld zoals: posters, een folder, een infographic en een online quiz.

Meld je kinderopvanglocatie aan via onderstaande button:

AANMELDEN ZONNETJESWEEK

Lees meer over het project ‘Betere UV-bescherming bij kinderen om huidkanker te voorkomen

Het geld voor dit project halen we op via de No Sun Run.